Mobil: 455 111 55
E-post : post@abspill.no

Batteri og lader til el sykler

Det finnes et stort utvalg av forskjellige batterier til el-sykler. Vi viser her en oversikt over de ulike batteripakkene samt teknisk info på vært enkelt Litium-ion batteri vi fører. Vi liker kvalitet og selger kun det beste fra verdenskjente batteriprodusent Samsung. Vi leverer batterier i 24, 36 og 48 volt og i flere forskjellige størrelser som ofte omtales ampere timer (AH)

Vi selger også ladere til alle batterier vi fører og kjøper du et batteri følger det alltid lader med i prisen. Våre batterier kommer rett fra fabrikk og fremstår som noe av det ferskeste på markedet, dette er viktig da det gjelder kvalitet og levetid.

Det finnes også mange forskjellige batteriinnpakninger som har navn som: Alu Case for rear rack, Alu Case with bottom discharging, Bottle Case Battery, Frog Case Battery og Plastic Case Battery. De mest populære heter Bottle Case Battery, Alu Case with bottom discharging og Plastic Case Battery.

Batteriet er elsykkelens kraftkilde. Batteriet avgjør ikke bare hvor lang rekkevidde du får, men også hvor mye kraft motoren klarer å produsere. Batteriet er derfor en svært viktig faktor når du velger elsykkel.

Så godt som alle elsykkelbatterier er i dag basert på en eller annen form for litium-ion-teknologi. Ikke velg et batteri basert på andre og eldre teknologier.

Volt

En av de to viktigste parametrene er batteriets spenning, som oppgis i volt (V). Et elsykkel-batteri kan lovlig yte inntil 48 volt, men de fleste produsenter har av kostnadshensyn valgt å legge seg på 24 eller 36 volt. Som en grunnregel kan vi si at økt spenning betyr potensial for økt kraft på sykkelhjulet.

Vær imidlertid klar over at elsykkel-batterier har en elektronikkdel, ofte kalt kontroller. Det er kontrolleren som i praksis styrer effektuttaket fra batteriet og derfor hvilken kraft du i ulike situasjoner får på drivhjulet.

Amperetimer

Den andre, avgjørende parameteren er batteriets kapasitet, som oppgis i amperetimer (Ah). I dagens marked leveres de fleste elsykkel-batterier med pluss-minus 10 Ah, men vi har registrert batterier helt ned mot 7 og helt opp mot 17 Ah. Som en grunnregel kan vi si at økt antall amperetimer gir økt rekkevidde.

Watt-timer

Hvis vi multipliserer volt med amperetimer, får vi watt-timer (Wh). Antall watt-timer forteller oss hvor mye energi batteriet kan levere over et gitt tidsrom. La oss eksempelvis si at vi har et batteri med 36 volt spenning og en kapasitet på 10 amperetimer. Et slikt batteri gir oss 360 watt-timer. Et batteri som yter 360 Wh kan i teorien produsere 360 watt en hel time – alternativt 1 watt i 360 timer – og alle kombinasjoner imellom. Uansett – det er antall watt-timer som forteller oss hvor lang rekkevidde et elsykkelbatteri gir oss.

Altså: Jo flere volt og jo flere Ah, jo flere Wh. Og jo flere Wh, jo lengre rekkevidde.

De fleste elsykkelbatterier kan skilte med mellom 240 og 360 Wh, men vi har registrert batterier helt nede i 170 og helt oppe i 600 Wh.

Rekkevidde

Det er selvsagt slik at et batteri på 360 Wh gir deg en lengre rekkevidde enn et på 240 Wh. Men hvor lang rekkevidde får du egentlig målt i kilometer? Vel, det avhenger av en lang rekke faktorer, se faktarammen til høyre . Som en grunnregel kan vi imidlertid si at svært mange elsykler vil gi deg en rekkevidde på pluss-minus 50 kilometer. Når det er sagt, må det understrekes at det finnes mange elsykler som leverer kortere og betydelige lengre rekkevidde enn dette.

Kjøp overdimensjonert batteri

Dessuten vil vi av flere årsaker anbefale deg å velge et batteri som har betydelig større kapasitet enn ditt grunnleggende behov skulle tilsi.

For det første vil batteriets kapasitet reduseres med synkende utetemperatur, noe som er et viktig poeng om du planlegger å sykle i vinterhalvåret.

For det andre vil spenningen synke jo mer batterikapasitet du bruker opp, noe som i neste omgang betyr at motorens evne til å hjelpe deg vil avta med turens lengde.

Og for det tredje vil batterikapasiteten reduseres med antall ladesykluser og alder.

Ergo: Jo større batterikapasitet du tar deg råd til, jo mindre vil risikoen være for at kulde, lav kapasitet og høy alder svekker din elsykkel-glede. Kilde deler av tekst: Forbrukerrådet.no, klikk her

Batteriene er bygget opp av mange celler med navn Samsung 18650-2900mah, jo større batteri i (AH) jo flere battericeller er benyttet. Under ser du bilde av cellene. Trykk på produktene for mer teknisk info på de ulike batteriene vi selger. Ønsker du kjøpe rimelig batteri til el sykkel kan du benytte kontaktfeltet lenger opp på siden.

Her finner du vårt utvalg av Bafang8fun el motorer til sykkel samt ferdige motorkit med batterier, klikk her

Lenger ned ser du oversikten av batteriene vi selger i dag, er du på utkikk etter noe som ikke vises her kan du kontakte oss på post@abspill.no eller ringe Rune på 455 111 55.

Bafang 8 fun bilde av motorkit BBS03 100mm

Reservedeler til Bafang8fun elektriske sykkelmotorer

Reservedeler til Bafang8fun elektriske sykkelmotorer Her listes det opp en oversikt med priser
Samsung 29E litium ion batteri 48 volt 20,3 ah for bagasjebrett montering

Samsung bagasjebrettbatteri til elektrisk sykkel 48 volt 20,3 ah

Samsung bagasjebrettbatteri til elektrisk sykkel 48 volt 20,3 ah Pris inkludert 5 ah lader: 7
lader til Samsung el sykkel batteri 5A med Norsk kontakt

5 A lader til el-sykkel batteri

5 A lader til el-sykkel batteri Pris 799,- ink mva FAKTA: REKKEVIDDE Rekkevidden vil avhenge av
lader til Samsung el sykkel batteri 2A med Norsk kontakt

2 A lader til el-sykkel batteri

2 A lader til el-sykkel batteri Pris 499,- ink mva Ladesykluser Levetiden bestemmes nemlig i
Samsung litium-ion batteri 48 volt 11,6 ah 29 E plastic chase farge sort

Samsung batteri til elsykkel 48V 11.6AH 2900MAH

Samsung batteri til elsykkel 48V 11.6AH 2900MAH Her vises battery in plastic case med USB uttak
Samsung bottle el sykkel batteri 48v 11.6ah 2900mah

Samsung batteri til elsykkel 48V 11.6AH 2900MAH

Samsung batteri til elsykkel 48V 11.6AH 2900MAH Her vises battery in bottle case Samsung
Samsung bottle el sykkel batteri 36v 14.5ah 2900mah

Samsung batteri til elsykkel 36V 14.5AH 2900MAH

Samsung batteri til elsykkel 36V 14.5AH 2900MAH Her vises battery in bottle case Samsung
Samsung bottle el sykkel batteri 36v 11.6ah 2900mah

Samsung batteri til elsykkel 36V 11.6AH 2900MAH

Samsung batteri til elsykkel 36V 11.6AH 2900MAH Her vises battery in bottle case Samsung
Samsung batteri til el sykkel 48v 23.2ah bottom discharging

Samsung batteri til elsykkel 48V 23.2AH 2900MAH

Samsung batteri til elsykkel 48V 23.2AH 2900MAH Her vises battery bottom discharging Samsung
12